Technische Productie Livetime Live Viewing AjaxTechnische Productie Livetime Live Viewing Ajax

Voor het eerst sinds vijftien jaar stond een Nederlandse club weer in een Europese finale. Ajax was welverdiend finalist in de UEFA Europa League dat op 24 mei 2017 tegenover Manchester United in Stockholm de finale speelde. Dit was voor de gemeente Amsterdam reden om supporters op het Museumplein bij elkaar te brengen en met elkaar op diverse grote schermen de wedstrijd live te zien.

Livetime Productions vervulde als technisch producent in opdracht van de gemeente Amsterdam een faciliterende en co÷rdinerende rol tijdens dit evenement. Naast de twee LED schermen (8x5 meter) op het podium, stonden er aan beide zijden van het Museumplein twee mobiele LED schermen van 50 vierkante meter opgesteld als delay en een LED scherm van 8x5 meter opgesteld aan de achterzijde van het veld. Daarnaast stonden op de Baerlestraat vier kleinere LED schermen opgesteld als mee kijk locatie. Livetime Productions was ook verantwoordelijk voor de Layherconstructie ten behoeve van het podium, alle benodigde technische faciliteiten, hekwerk, barriers, safetywalls, units, machinerie en rijplaten. Tijdens de viewing werd het aantal aanwezige bezoekers op het Museumplein geschat op ruim 100.000 Ajax fans.

Technische Productie Livetime Live Viewing Ajax Technische Productie Livetime Live Viewing Ajax Technische Productie Livetime Live Viewing Ajax

Login