Technisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 aprilTechnisch producent Koningsvaart 30 april

Op 30 april werd Koning Willem Alexander ingehuldigd in Amsterdam. In opdracht van IDTV Live verzorgde Livetime Productions de gehele technische en site productie van de Koningsvaart op en om het IJ.

Dit technische hoogstandje betrof maar liefst 30 locaties, waaronder drijvende podia, welke op 295 pontons werden gebouwd. Al deze locaties en verschillende drijvende videoschermen werden draadloos met elkaar verbonden. Ook werden alle kades voorzien van audio voor het aanwezige publiek.
Deze zeer complexe technische en logistieke productie werd in zeer korte tijd door Livetime voorbereid en uitgevoerd in nauwe samenwerking met IDTV en de NOS.

Het Koningspaar stapte bij het filminstituut Eye op de boot. De vaartocht ging langs het Oeverpark, via de noordkant van het IJ, naar de kop van het Java-eiland, en eindigde bij het Muziekgebouw aan het IJ. Voorafgaand aan de rondvaart werd in aanwezigheid van de Koning en Koningin het Koningslied ten gehore gebracht. Door middel van een rechtstreekse verbinding met het Ahoy zongen diverse Nederlandse artiesten het Koningspaar het Koningslied toe.
Bij Oeverpark Overhoeks werd een sporthoek ingericht, met sportdemonstraties, streetdance en clinics.
Rapper Ali B. presenteerde een show met dans en muziek, waarin de hoogte - en dieptepunten uit de Nederlandse sportgeschiedenis aan bod kwamen. Epke Zonderland vormde met zijn fenomenale oefening aan de rekstok het hoogtepunt.

Toen het Koninklijk gezelschap van Eye naar Overhoeks voer, kreeg ze een ere-escorte van de roeiers van Holland Acht , windsurfer Dorian van Rijsselberghe , en van schaatsers Bart Veldkamp, Gianni Romme en Marianne Timmer. Deze laatsten schaatsten op de schaatsbaan die in het IJ lag. Een aantal bekende filmacteurs brachten, in kostuum, een groet vanaf de oever bij EYE.
Op het IJ verrees het beroemde Hollandse landschap. Nederlands beste beiaardier bespeelde een mobiel carillon op een ponton midden op het water tegen de achtergrond van typisch Hollandse beelden: tulpen, kaasbootjes, klompbootjes en haringhappers.

Voor de mini-sail tijdens de Koningsvaart was een mooie delegatie van ruim 130 schepen van het Varend Erfgoed uitgenodigd.

Foto's: o.a. Edwin Verhoef

Login