Technische Productie 50 jaar JostibandTechnische Productie 50 jaar JostibandTechnische Productie 50 jaar JostibandTechnische Productie 50 jaar JostibandTechnische Productie 50 jaar JostibandTechnische Productie 50 jaar JostibandTechnische Productie 50 jaar Jostiband

De Jostiband bestond in 2016 50 jaar en wilde graag aan een groot publiek laten zien dat iedereen muziek kan maken. Hun droom was om in de Ziggo Dome met een groot aantal bekende artiesten een concert te geven, en dat is ze gelukt! Op 5 september 2016 stonden ze in een uitverkochte Ziggo Dome om hun jubileum te vieren! Tijdens deze magische avond kregen ze hulp van verschillende gastartiesten. Onder anderen Guus Meeuwis, Renť Froger, Gerard Joling en The Voice-zangeres Maan betraden het podium. De Jostiband waagde zich aan diverse covers.

Het optreden met ruim 14.000 bezoekers had ook nog eens een koninklijk tintje. Koning Willem-Alexander zat in de zaal te genieten van de show. Na afloop kregen de leden van hem bloemen uitgereikt. Daarnaast was koning Willem-Alexander zelfs niet te beroerd om antwoord te geven op de vraag 'Wat is jouw beperking?' die GlamourDanny aan hem durfde te stellen. Het antwoord van onze koning: een mening hebben, maar die niet altijd mogen uiten.

De Jostiband wordt geleid door Ipse de Bruggen, een organisatie die zorg, ondersteuning, behandeling en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Met een totaal van 160 leden, is de Jostiband het grootste orkest met uitsluitend verstandelijke gehandicapten ter wereld. CliŽnten van Ipse de Brugge werkten zelf ook mee aan de realisatie van hun jubileumconcert.

Livetime Productions heeft in opdracht van IDTV mogen pitchen op de technische productie van dit spektakel en is uit eindelijk door de werkgroep productie en techniek (allen cliŽnten van Ipse de Brugge) gekozen tot partner voor hun evenement. In nauwe samenspraak met deze projectgroep werd het ontwerp gemaakt en de gehele technische productie uitgevoerd. Decorstukken werden gemaakt in de werkplaats van Ipse de Brugge en ook bij het programmeren van het licht in de studio en op locatie werd nauw samengewerkt met de cliŽnten. In het ontwerp hebben we gebruik gemaakt van een groot Reuzenrad van 20m hoog, dat maar net paste in de Ziggo Dome. Het rad kon draaien tijdens de show en er zaten zelfs dansers in. Een dankbaar decor werd daarmee gevormd!

Wij vonden het als Livetime Productions een voorrecht om onderdeel uit te mogen maken van het verwezenlijken van de droom van de Jostiband in een uitverkocht Ziggo Dome. Wij danken ook alle partners en leveranciers die dit op hun beurt ook hebben mogelijk gemaakt door de Jostiband een warm hart toe te dragen voor hun 50-jarig bestaan!

Een uitgebreid programma met de weg naar de Ziggo Dome en een compilatie van de avond werd uitgezonden door AVRO/TROS op NPO2 en werd met ruim een half miljoen kijkers zeer goed gewaardeerd.

Productie: IDTV Live
Technische Productie: Livetime Productions
Setdesign: Live Legends
Lichtontwerp: Jan-Chris Duijvendak
Foto's: Nico Alsemgeest

Login